[...] wytrzymałości organizmu. Mieszanina białek, w przeciwieństwie do jakiegokolwiek pojedynczego źródła jest stopniowo uwalniana co zapobiega rozpadowi mięśni. Hydrolizat, izolat i koncentrat białka serwatkowego zapewniają organizmowi zastrzyk aminokwasów niezwłocznie po ich zużyciu. Proteiny te są najskuteczniejsze w procesie budowania [...]
[...] w organizmie, a więc w większym stopniu zachodzi synteza białka (anabolizm) i przyrost mięśni. Największe BV spośród wszystkich znanych dotąd źródeł, to 159, dla izolatu białka z serwatki. Kolejną mieszanką wg. witryny bodybuilding.pl jest mieszanka białek jaja i ziemniaka BV=136, która jest często stosowana w postaci hydrolizatu. [...]
[...] w organizmie, a więc w większym stopniu zachodzi synteza białka (anabolizm) i przyrost mięśni. Największe BV spośród wszystkich znanych dotąd źródeł, to 159, dla izolatu białka z serwatki. Kolejną mieszanką wg. witryny bodybuilding.pl jest mieszanka białek jaja i ziemniaka BV=136, która jest często stosowana w postaci hydrolizatu. [...]
[...] PÓŁPRODUKT, bez żadnej wartości. Białko serwatkowe jest kilkukrotnie droższe z powodu obróbki. Im bardziej złożony proces produkcyjny, tym z reguły droższy produkt. Dlatego izolaty i hydrolizaty białek serwatkowych są droższe niż koncentrat (WPC). SERWATKA BIAŁKOWA: LEDWIE 13% białka W 100 G NIE NADAJE SIĘ DO BEZPOŚREDNIEJ KONSUMPCJI (serwatkę [...]
[...] OPIS OLIMP PROVIT 85 to odżywka proteinowa zawierająca około 90% łatwo przyswajalnego białka (w suchej masie) w postaci izolatu sojowego, koncentratu serwatkowego i albuminy jajecznej z dodatkiem kompleksu witaminowo-mineralnego, który warunkuje prawidłowy przebieg wielu ważnych procesów [...]
[...] najwyższa wartość biologiczna BV=159, idealne kiedy potrzebujemy praktycznie bardzo szybkiej dostawy aminokwasów dla naszego organizmu. Sposób w jaki otrzymywane są te izolaty gwarantują minimalną zawartość innych makroskładników - tłuszczy i węglowodanów. Hydrolizat Białka Serwatki - białko poddane procesowi wstępnego trawienia [...]
[...] Koncentrat białka serwatkowego. Najbardziej uniwersalne białko w żywieniu sportowców biorąc pod uwagę czas zastosowania oraz długość wchłaniania. Podsiada nieco dłuższy niż izolat czy hydrolizat czas potrzebny do całkowitego strawienia wynoszący ok. 2-3 godz. oraz nieco dłuższy czas potrzebny na zapoczątkowanie procesu trawienia ok. 30 min po [...]
[...] cechuje się wysoką przyswajalnością oraz wysoka zawartością białka – 79g/100g. Knockout Protein – to wysokobiałkowa odżywka zawierająca aż 5 frakcji białkowych: koncentrat, izolat, hydrolizat białek serwatkowych, kazeinian wapnia i kazeinę micelarną. Suplement przeznaczony dla wszystkich osób uprawiających zarówno sporty siłowe jak i [...]
[...] najwyższa wartość biologiczna BV=159, idealne kiedy potrzebujemy praktycznie bardzo szybkiej dostawy aminokwasów dla naszego organizmu. Sposób w jaki otrzymywane są te izolaty gwarantują minimalną zawartość innych makroskładników - tłuszczy i węglowodanów. Hydrolizat Białka Serwatki - białko poddane procesowi wstępnego trawienia [...]
[...] wchłaniającego się potreningowego produktu białkowego dla lepszej regeneracji. - przygotowujesz się do zawodów (sporty sylwetkowe) - jesteś uczulony na gluten. Hydrolizowany izolat białka serwatki (WPH) jest łatwostrawnym i częściowo hydrolizowanym białkiem w formie proszku. Podczas hydrolizy wykorzystywane są specjalne enzymy rozbijające [...]
[...] najwyższa wartość biologiczna BV=159, idealne kiedy potrzebujemy praktycznie bardzo szybkiej dostawy aminokwasów dla naszego organizmu. Sposób w jaki otrzymywane są te izolaty gwarantują minimalną zawartość innych makroskładników - tłuszczy i węglowodanów. Hydrolizat Białka Serwatki - białko poddane procesowi wstępnego trawienia [...]
[...] glikomakropeptydy i immoglubuliny stanowią bioaktywne frakcje białka, wzmacniające układ obronny organizmy, pełniących funkcje transportowe i regulacyjne, bez których izolat białek serwatkowych byłby niepełnowartościowy i nie zapewniałby całkowitego trawienia i wchłaniania, nadmiernie obciążając układ trawienny. Produkt został wzbogacony o [...]
[...] BCAA - substancji niezbędnych do budowy wysokojakościowej muskulatury. Należy pamiętać, że białko serwatkowe występuje w kilku frakcjach, tj: w postaci koncentratu, izolatu oraz hydrolizatu. Każda frakcja wytwarzana jest w innym procesie technologicznym, co powoduje, że aminokwasy w nich zawarte przedostają się do organizmu w różnym [...]
[...] BCAA - substancji niezbędnych do budowy wysokojakościowej muskulatury. Należy pamiętać, że białko serwatkowe występuje w kilku frakcjach, tj: w postaci koncentratu, izolatu oraz hydrolizatu. Każda frakcja wytwarzana jest w innym procesie technologicznym, co powoduje, że aminokwasy w nich zawarte przedostają się do organizmu w różnym [...]
[...] i wzmocnić masę mięśniową. Night Effective Proteins zawiera białko serwatkowe uzyskiwane metodą jonowo-wymienną. Technologia ta pozwala na uzyskanie doskonałej czystości izolatów białka, oddzielając je od tłuszczów, węglowodanów i laktozy. Night Effective Proteins zawiera ponadto 5 g (na 100 g) najważniejszego aminokwasu budującego mięśnie - [...]
[...] katabolizmu i nasileniem anabolizmu! Minimum, jakie musimy spełnić to spożyć przynajmniej aminokwasy egzogenne! Równie dobrze - dla niektórych nawet lepiej - jeśli to będzie izolat, hydrolizat czy nawet WPC - jakiś rodzaj białka szybkowchłanialnego. Bo - białko serwatkowe to NEAA + EAA - więc pijąc np. ten hydrolizat, o którym mowa wyżej - [...]
[...] żywego organizmu, a które szczególnie ważną rolę odgrywają w żywieniu sportowców. Białka zawarte w Titanium Pro Plex 7 pochodzą z koncentratu białka serwatkowegoCarbelac®, izolatu białka serwatkowego Isolac®, hydrolizatu białka serwatkowego Optipep™, micelarnej kazeiny, hydrolizowanej kazeiny PeptoPro®, albuminy jaja kurzego oraz izolatu białka [...]
[...] OPIS PRODUKTU OPTIMUM NUTRITION 100% WHEY GOLD STANDARD to najwyższej jakości preparat proteinowy dla sportowców zawierający koncentrat i izolat białek serwatkowych. Białka serwatkowe charakteryzują się najwyższą możliwą wartością biologiczną (WPC BV=104; WPI BV=159), lekkostrawnością i wyjątkowo dużym [...]
W związku z tym że nie toleruję kiepskiej jakości węglowodanów (maltodekstryna) i laktozy , nie bardzo mogę kupić gotowego gainera. Chciałbym zrobić własnego i zastanawiam się jakie kupić Vitargo? np. Vitargo Pure , które nie jest bezsmakowe wymieszać np. z czekoladowym białkiem Optinium Gold Standard i łyżeczką oliwy z oliwek było by dobrym [...]
[...] wspierane przez substancje stymulujące insulinę i zwiększające objętość komórek mięśniowych. Komponentem białkowym zawartym w Buildup jest zestawienie szybko wchłanianego izolatu białka sojowego (SPI) i koncentratu białka serwatkowego (WPC) (jak w Anabolic Protein ), które według najnowszych badań ( Kalman et al, 2007; J. of int. Soc. of [...]